Strikkenwinkel.be by E.L Cravatte
  • Sinds 2004 dé Specialist
  • Binnen 30 dagen retourneren
  • Óók zakelijk bestellen
  • Veilig online betalen

De gekleurde vlinderdas: hoe draag je en combineer je hem?

gekleurde vlinderstrik

De populairste kleuren voor een vlinderstrik zijn zwart en wit. Sterker nog, heel vroeger bestonden er niet eens andere kleuren, de dresscode schreef zwart of wit voor en daarmee had de man die een pak, smoking of kostuum droeg het te doen. Langzaamaan zagen we de kleur rood en bordeauxrood in opmars komen, voor mannen die een individueel en modebewust accent aan hun outfit toe wilden voegen. Tegenwoordig zijn vlinderstrikken niet alleen in alle kleuren van de regenboog verkrijgbaar, ook in de meest uiteenlopende materialen kun je ze vinden; zijde, polyester, wol, linnen, fluweel en zelfs hout. Misschien kijk je met een jaloerse blik naar vroeger; geen keus is wel zo makkelijk. Maar met onze tips kun je je voordeel halen uit het feit dat the sky the limit is!

Zwarte vlinderdas

Staat er black tie op je uitnodiging? Dan draag je een smoking, dus een kostuum, wit overhemd, wit pochet, zwarte lakschoenen, eventueel een cumberband en in principe een zwarte vlinderdas. Is de gelegenheid iets minder officieel, bijvoorbeeld een kerstgala of een feestelijke première, dan is de het strikje de enige accessoire waarmee je een persoonlijk accent aan je outfit toe kunt voegen. Wijk van de zwart af en ga bijvoorbeeld voor feestelijk rood.

Volgens de officiële dresscode moet het strikje van hetzelfde materiaal vervaardigd zijn als de revers van je jasje. Maar ook hier geldt dat deze regel bij strikt formele gelegenheden aangehouden moet worden, je kunt zelf aanvoelen of de gelegenheid zich er toe leent om je een wat meer creatievere aanpak te veroorloven.

zwarte vlinderdas

Witte vlinderdas

Je raadt het al, een white tie gelegenheid vraagt om een witte vlinderdas. In tegenstelling tot een black tie event dien je de dresscode bij een white tie event heel serieus te nemen. White tie is de meest formele gelegenheid, waarbij de heren zich uitdossen in een zwart rokkostuum met satijn revers, zwarte sokken en lakschoenen, een wit pochet en een witte vlinderdas. Liefst kies je voor een zelfstrikker, een voorgestrikt exemplaar is wel zo handig maar toont je niet van je beste gentle mens kant. Officieel hoor je overigens je horloge thuis te laten, want tijd speelt natuurlijk geen rol bij zo’n chique bijeenkomst.

witte vlinderdas

Rode vlinderdas

Zoals hierboven geschreven hoef je je niet altijd strikt aan een zwarte vlinderdas te houden bij een black tie event. Een goede alternatieve kleur is rood. Ga je met je partner naar het feest en draagt zij een rode jurk? Stem dan de kleur van je rode vlinderdas op haar kleding af. In onze collectie vind je strikjes in vele kleurschakeringen rood.

rode vlinderdas

Roze vlinderdas

Voeg instant kleur toe aan je pak met een roze vinderdas. Ideaal bijvoorbeeld voor bruiloften als het thema van deze speciale dag roze is. Of wat dacht je van een knalroze exemplaar naar een borrel met vrienden? Met deze kleur kun je alle kanten op en steel jij de show.

roze vlinderdas

Lila vlinderdas

Voeg een warm en stijlvol accent toe met een lila vlinderdas. Bij ons kun je ze vinden in een handig voorgestrikt model of als zelfstrikker. Lila combineert heel goed met donkergrijs, dus wil je voor een uitgebalanceerd resultaat gaan, draag dan een donkergrijs pak, wit overhemd, lila strik en wit pochet. Eventueel kun je nog subtiel een paar lila manchetknopen onder je colbertmouw tevoorschijn laten komen.

lila vlinderdas

Blauwe vlinderdas

Blauw is de meest gekozen kleur voor stropdassen, maar niet voor vlinderstrikken. Zwart staat met stip op nummer 1. Tel je echter alle blauwtinten bij elkaar op, van lichtblauw, hemelsblauw, koningsblauw tot donkerblauw, dan zij wij ervan overtuigd dat deze kleur een tweede plek in de ranglijst in zal nemen. Met name donkerblauw is een geweldige kleur voor deze accessoire. Combineer bijvoorbeeld een donkerblauwe vlinderdas met een donkerblauw pak, wit overhemd en wit pochet voor een classy resultaat. Of draag een donkerblauw pak, lichtblauw hemd en een koningsblauwe strik, geeft een prachtig diep resultaat.

 donkerblauwe vlinderdas

Gele vlinderdas

Niet alleen leuk om met een gele strik aan de paastafel te verschijnen, maar juist ook leuk om alledaagse kantoordagen een vleugje zon mee te geven. Houd het naar kantoor liever wel rustig zodat je niet het gesprek van de dag wordt en ga voor subtiel pastelgeel. Draagt je partner een gele jurk naar een black tie event, laat jouw outfit dan harmonieus combineren en draag een gele vlinderdas. Check onze collectie en kies voor een voorgestrikt of zelf te strikken exemplaar.

gele vlinderdas

Groene vlinderdas

Groen staat voor degelijkheid en betrouwbaarheid, met een groene vlinderdas scoor je in ieder geval hoge ogen op het gebied van originaliteit. Grasgroen, limegroen, mosgroen, bij ons vindt je groentinten in vele nuances. Draag op een eenvoudig wit overhemd met een donkergrijs pak en jij bent ready to go!

 groene vlinderdas

Oranje vlinderdas

Met Koningsdag duikt heel Nederland in zijn garderobe, naarstig op zoek naar ook maar iets dat oranje is. Wil je dit jaar voor een uitgedachte maar vooral rustige look gaan waarmee je ook nog eens naar kantoor kunt komen? Schaf dan een oranje vlinderdas aan en neem een grote tas mee, en verzamelen die complimentjes maar!

oranje vlinderdas

Bekijk ook

Vlinderdassen trends 2020 blog

Vlinderdassen trends voorjaar 2020

De trends die wel veel terugzien voor de heren in 2020 is kleur. Verschillende zachte tinten maar ook felle kleuren en niet schrikken: ook metallics, glans en glitters!

de eerste keer terug bretellen dragen wat een uitstraling van de goudkleurige bretel. grote keuze , Past perfect , sterke uitvoering. Past
op donkere jeans, donker hemd, polo\'s en Bermuda korte broek met aangepast hemd
Bergs Joseph
Grote keuze aan dassen en toebehoren , goede kwaliteit, correcte en snelle levering
Philippe
mooi product ,en correcte levering
Carel Gruwez
Makkelijke website, groot aanbod, snel geleverd en mooie kwaliteit.
An
Bestelling vlot en correct afgehandeld, ik ben fan van Profuomo stropdassen, dus ik ben heel blij met deze leverancier!
L. De Vos
Zeer correcte afhandeling van de bestelling. Snelle levering en zorgvuldig verpakt. Zeer tevreden met het artikel.
Ann

Betaal veilig online

×